The house is a Contemporary single level building with mezzanine. The formal and informal living areas open onto a central private courtyard. The resultant ‘U’ configuration also allows good solar access to all living areas. The bedroom wing comprising 3 bedrooms and bath,wc and laundry opens off the Family area. A fourth Bedroom is conveniently located off the Entry Foyer so it could easily be used as a small Office or Study.
The Kitchen is centrally located directly behind the Meals area which opens directly into the formal Dining room. A mezzanine accessed from the Family is located over the Kitchen and looks directly over the Meals area and into the central courtyard.

Features include:
•2.7m high ceilings throughout except meals room which is 2-storey
•Highlight windows above Meals room for improved natural light into Kitchen
•Large double sliders in Meals room to emphasize “indoor-outdoor” ambience.
•Polished steel beam with Frameless glass balustrade along front of mezzanine
•Steel and timber shade structures over most of the main windows
•Internal concrete walls for thermal mass

project credits
Design Architect: David Simon
Project Architect/Draftsman: David Simon
Interior design: Karin McNamara
Structural Engineer: Northrop
Photographer: studio2point8
Builder: Risetop


All content © copyright TT Architecture 2017